Gelingadvies
Stalbouw

Landbouwdagen Intensieve Veehouderij (LIV) Venray


Geschreven door: Geling Advies op 2018-03-13 16:40:38

 

Dinsdag 6 maart t/m donderdag 8 maart werden weer de jaarlijkse Landbouwdagen Intensieve Veehouderij in de evenementenhal van Venray gehouden. Ook Geling Advies/Stalbouw stond weer op de beurs om met ondernemers in contact te komen en te adviseren omtrent actuele ontwikkelingen. Veel bestaande klanten zijn langsgekomen om een gesprek te voeren en daarnaast zijn ook nieuwe mensen kennis komen maken met ons bedrijf. Bij deze gesprekken zijn veel verschillende onderwerpen ter sprake gekomen. Alle drie de dagen was de stand goed bezocht en daardoor kan gesproken worden van een goede beurs. Volgend jaar zullen wij hier dan ook zeker weer te vinden zijn.

Vraagstukken Brabant

Omdat met name in Brabant het beleid de laatste tijd sterk is veranderd, zijn vooral ook veel Brabantse veehouders langsgekomen met vragen. Twee onderwerpen sprongen hier uit. Allereerst het stalderen uit de Verordening ruimte.

Doordat het stalderen recentelijk is gestart zijn er vaak nog veel vraagtekens, zowel vanuit veehouderijen die mogelijk meters kunnen gaan aanbieden, maar ook bij veehouderijen die meters nodig hebben. De vragen gaan dan met name over welke stallen mee kunnen doen aan de stalderingsregeling, hoe deze meters precies verhandeld worden en waar dit geheel precies binnen het bestemmingsplan- en vergunningentraject valt.

Het tweede onderwerp dat veel ter sprake kwam is de Verordening natuurbescherming. Volgens deze verordening moeten veehouderijen in Brabant versneld emissiearme technieken gaan toepassen. Veel bedrijven zitten met vragen als welke mogelijkheden er zijn om de stallen aan te passen en op welke termijn dit precies moet gebeuren.

Als u nog vragen heeft over het stalderen of over het aanpassen van het bedrijf in verband met de strengere eisen voor emissies, kunt u contact opnemen met een van onze adviseurs. Zij kunnen u bijstaan in de te maken keuzes voor uw bedrijf.

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn