Gelingadvies
Stalbouw

Mineralen administratie


Kringloopwijzer, grondgebondenheid, fosfaatrechten. Zomaar wat begrippen die we in de laatste tijd hebben leren kennen. Een aantal zaken zoals derogatie, gemeenschappelijk landbouw beleid (GLB), BEX, mestplaatsingsruimte en bemestingsplan kunnen een grote rol spelen op uw bedrijf. De Kringloopwijzer is namelijk verplicht gesteld voor de rundveehouderij met daaraan gekoppeld de bedrijfsspecifieke excretie (BEX) en het bemestingsplan. De berekening van uw mineralenadministratie en het bemestingsplan dienen direct aanwezig te zijn bij een controle van de NVWA.

De uitkomst van uw mineralenadministratie heeft gevolgen bij uw eventuele toekomstplannen: daarin speelt namelijk de grondgebondenheid (Wet grondgebonden groei melkveehouderij) een belangrijke rol, kortom hoeveel grond moet u verwerven bij uw uitbreidingsplan. Daarnaast is reeds in de Verordening Ruimte en de Brabantse zorgvuldigheidsscore veehouderij (BZV) van de provincie Noord-Brabant een paragraaf op genomen waarin de mestplaatsingsruimte van invloed is op de (grondgebonden) uitbreiding.

Kortom: Veel wetgeving die met elkaar te maken heeft en van invloed is op uw bedrijfsvoering.

We merken aan de vragen van onze klanten dat er behoefte is aan één duidelijk overzicht in al deze verschillende wetgeving. Wij kunnen voor uw bedrijf de mineralen administratie gaan verzorgen. Een team van specialisten is hiervoor opgeleid en staat klaar om u hierin te ontzorgen. De mineralen administratie kunnen we aanbieden aan bedrijven in alle diersectoren en tevens ook voor akkerbouwbedrijven.

Mocht u vragen hebben naar aanleiding hiervan, neem dan gerust contactop met één van onze adviseurs

Uw adviseur


Johan de Vos

Johan de Vos is de specialist mineralenadministratie van Geling Advies & Stalbouw.NL.

Bel met Johan: +31 (0) 493 59 75 00

E-mail aan Johan   

V-Card van Johan