Gelingadvies
Stalbouw

Beness Advies & Architectuur


Geschreven door: Cor de Vos op 2021-04-12 09:59:13

 

Heel graag brengen wij u hierbij op de hoogte van het bestaan van Beness, een advies- en architectenbureau actief in uw gemeente. Beness is een dochteronderneming van Geling Advies.

Beness vindt het een eer om te mogen bijdragen aan de ontwikkeling van bijvoorbeeld een woonhuis, een bedrijfspand, een landhuis of een utiliteitsgebouw. De medewerkers van Beness vinden het belangrijk om een bouwplan voor u, de gebruiker, als een prettige (“goede”) beleving/plek te laten ervaren ("zijn"). Hieruit is ook de naam Beness (spreek uit als Ben – S) ontstaan. Het staat voor: “goed (wel) – zijn”. Daarbij spelen herkenbaarheid, geborgenheid en functionaliteit een essentiële rol in relatie tot esthetiek.

Beness draagt graag bij aan een nieuw plan, maar we kunnen ook bestaande dingen doen herleven. Dit kan zowel gelden voor een gebouw als voor een plek (locatie). Een verbouwing of renovatie kan ook een grote meerwaarde hebben. Tevens is dit van toepassing bij een functieverandering van een bestemming.

Afbeelding Beness

 

Een plan ontwikkelt zich vaak gaande weg met uw inbreng. Vanuit een inspiratie, schetsen/concept maquette naar uitgewerkte 3D tekeningen, waar u virtueel door heen loopt om het ‘goede gevoel te beleven’ en vervolgens naar officiële bouwtekeningen voor de vergunning en de daadwerkelijke uitvoering.

Uw plan “landt” op meerdere wijze bij uw gemeente, zoals bij de welstandcommissie en bouwzaken, maar vaak komen ook milieuaspecten en ruimtelijke ordening om de hoek kijken. Een team van architecten; Nico Ruizendaal 1.960901.003* en Peter Vriens 1.140901.012*, planologen en adviseurs, welke direct met en bij elkaar samenwerken, maakt het concept van Beness uniek. Het advies hierbij richt zich op een breed scala van facetten, zoals, het controleren van de bodem, of er sprake is van een goed woon- en leefklimaat op de gewenste locatie en hoe zit het met het geluid, het regenwater en werkt de isolatie-ventilatie–verwarming (energie) optimaal.

* Registratienummer architectenregister.


Een complete en efficiënte aanpak van uw plan door mensen die bekent zijn met uw regio.

Van oorsprong hebben meerdere medewerkers van Beness hun roots in het buitengebied liggen. Dit is een zeer dynamisch gebied waar functieveranderingen, nieuwe bestemmingen en ombouw veelvuldig plaatsvinden. We hebben vanuit onze achtergrond een ‘down to earth” mentaliteit en zijn betrokken bij uw specifieke situatie.

 

Kijk voor inspiratie ook op de site www.beness.nl of bel 085-7 826 800.

 

Logo Beness

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn