Gelingadvies
Stalbouw

Nederlandse veehouderij


Geschreven door: Geling Advies op 2018-05-01 09:51:32

 

Bij het voeren van een veehouderijbedrijf in Nederland komt nogal veel Wet- en regelgeving om de hoek kijken. Doordat het veel is en vaak onduidelijk en/of onoverzichtelijk, is het dan ook genoeglijk om hier over te klagen. Voor de adviseurs is het al lastig om overal van op de hoogte te blijven, laat staan voor de veehouder zelf.

Natuurlijk zijn we het niet met alle beslissingen eens vanuit de overheid, maar uiteindelijk kunnen wij wel met trots zeggen dat de dieren hier goede huisvesting en zorg hebben. Deels wordt dit verplicht en deels kiest de veehouder er zelf voor om bepaalde normen te verruimen. Wij vinden het dan ook belangrijk dat er ook positieve kanten van de veehouderij belicht worden.

De sector ontwikkeld zich nog steeds en blijft op zoek naar innovatieve oplossingen voor bijvoorbeeld de problemen rond fijnstof en ammoniak. Ondanks dat de onderzoeken en regeltjes zich op blijven stapelen willen wij de veehouderij aanmoedigen om te blijven innoveren. Uiteindelijk kunnen wij er in elk geval van uit gaan dat er mooie producten vanuit de sector in onze schappen liggen, en het vee op goede wijze gehouden wordt.

Wij moedigen de veehouderij aan om deze mooie producten te blijven maken en helpen graag waar nodig in de advisering van uw bedrijfsontwikkeling.

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn