Gelingadvies
Stalbouw

Overdekte uitlopen pluimvee


Geschreven door: Geling Advies op 2021-04-20 13:21:38


Afgelopen maand hebben veel pluimveehouders een brief ontvangen dat hun afnemers (Albert Heijn, Jumbo en Lidl) in 2023 overgaan op de verkoop van kip met minimaal één ster van het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming. Met één ster verbetert het dierenwelzijn van de vleeskuikens.

Wij hebben gemerkt dat deze brief veel vragen oproept bij u als pluimveehouder. Dit omdat om in aanmerking te komen voor één ster, de stallen verbouwd moeten worden zodat er meer licht in de stal kan komen en er onder andere sprake moet zijn van een overdekte buitenuitloop. 

Er is geen standaard oplossing beschikbaar om een stal aan te passen. Voor iedere locatie moet bekeken worden wat de mogelijkheden zijn, omdat het per locatie verschilt welke ruimte het bouwvlak en de regels bieden. En wat de milieutechnische ruimte is. Bovendien moet gekeken worden naar de provinciale regels en de regels met betrekking tot de Wet natuurbescherming.

Wij staan u graag bij met het beantwoorden van de vragen die u heeft. Hiervoor kunt u contact opnemen met ons bureau, wij denken graag met u mee.

 

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn