Gelingadvies
Stalbouw

Registratie paarden I&R vanaf 21 april 2021 aangescherpt


Geschreven door: Geling Advies op 2021-03-08 09:11:03

 

Vanaf 21 april 2021 vindt er een aanscherping plaats in de I&R registratie van paarden. Naast dat alle paarden (en andere paardachtigen, zoals ezels, zebra's etc.) geregistreerd dienen te worden, dient nu ook aangegeven te worden wáár de paarden worden gehouden. Paardenhouders worden dus verantwoordelijk voor de registratie van paarden.

De paardenhouders zijn als het ware in twee groepen verdeeld, de verantwoordelijke voor de locatie en de verantwoordelijke voor het paard. Degene die verantwoordelijk is voor het paard moet zorgen voor de registratie. Dit kan de eigenaar zijn, maar ook de persoon waar een paard langere tijd wordt ondergebracht. De verantwoordelijke voor de locatie moet zorgen dat de registratie en het aantal paarden op de locatie klopt. Of de paardenhouder professioneel of hobbymatig is, maakt hierin niet uit.

Als een dier naar een andere locatie gaat, voor minimaal dertig dagen, moet dit doorgegeven worden via RVO. Indien een paard voor kortere tijd op een andere locatie aanwezig is, dient dit enkel in de eigen lokale registratie bijgehouden te worden (bijvoorbeeld een Excel bestand). Belangrijk is, dat als een controle wordt uitgevoerd, de paardenhouder met de eigen administratie moet kunnen aantonen dat het aantal aanwezige paarden klopt.

Doel van de aanscherping is om de verspreiding van besmettelijke dierziekten tegen te kunnen gaan en beter te kunnen monitoren. Dit komt voort uit de Europese diergezondheidsverordening welke per 21 april 2021 van kracht wordt.

 Registratie paarden I&R

Neem voor vragen of een vrijblijvend gesprek gerust contact met ons op..

Geling Advies     0493-597500                                                                     Stalbouw.NL     085-3012333

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn