Gelingadvies
Stalbouw

Subsidieregeling Sanering Varkenshouderij


Geschreven door: Johan de Vos op 2019-10-18 08:00:08

 

De ontwikkelingen in de varkenshouderijsector volgen elkaar in sneltreinvaart op. Na de nodige discussie omtrent stikstof gaat de Subsidie sanering varkenshouderijen binnenkort open.

De saneringsregeling is voor varkenshouderijen in de overschotgebieden, zoals die zijn vastgelegd in de meststoffenwet. Het budget voor deze sanering bedraagt 180 miljoen euro.

De hoogte van de subsidie hangt af van de leeftijd van de te saneren stal en de snelheid van het proces van intrekken van de vergunning en leeg komen van het bedrijf. De waardebepaling van het door te halen varkensrecht zal op 21 november a.s. gebeuren.

Hieronder ziet u in een schematisch overzicht van RVO duidelijk weergegeven wat de regeling inhoudt.

Subsidie sanering varkenshouderijen

Ondernemers kunnen zich inschrijven in de periode van 25 november 2019 tot 15 januari 2020. Daarna krijgt u te horen of uw bedrijf kan deelnemen, want de hoogte van de geurscore bepaalt de volgorde. Als u zich aangemeld hebt is het altijd nog mogelijk om af te zien van deelname.

Om in aanmerking te komen voor de regeling moet u voldoen aan de minimale geurscore van 0,4 Oue/M3. Voor het, vooraf, inzichtelijk krijgen van de geurscore kan Geling Advies u helpen door de benodigde berekening te maken.

Aanmelden kan via de website van RVO. Als u Geling Advies gemachtigd heeft bij RVO kunnen wij met u meekijken of uw aanvraag compleet is.

Geling Advies,  Tel. 0493-597500

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn