Gelingadvies
Stalbouw

Tijd voor de Gecombineerde Opgave!


Geschreven door: Eric van den Hengel op 2017-03-30 13:02:41

De Gecombineerde Opgave is een jaarlijkse opgave voor agrarisch ondernemers. RVO heeft dit jaar de openstelling vervroegd naar 1 maart. Tussen 1 maart en 15 mei 2017 moet de Gecombineerde Opgave weer worden ingevuld.

Tijdig

Als u een uitnodiging heeft ontvangen dan is het belangrijk om deze Opgave tijdig in te dienen. Met de Gecombineerde Opgave geeft u gegevens door voor de mestwetgeving en de Landbouwtelling. Ook vraagt u de uitbetaling van betalingsrechten en subsidies aan. 

Aandachtspunten

  • U kunt alleen betalingsrechten ontvangen als u een KvK-nummer hebt! 
  • Dit jaar kunt u, naast het verzoek tot  uitbetaling betalingsrechten, ook een aanvraag indienen voor betalingsrechten uit de Nationale reserve voor starters of jonge landbouwers. 
  • Ook kunt u vragen om uitbetaling van de vergroeningsrechten. 
  • De Gecombineerde Opgave 2017 is de basis voor het mestbeleid 2017 (denk aan mestverwerkingsplicht) en ook voor het rekenprogramma AERIUS, welke wordt gebruikt in de Programmatische Aanpak Stikstof (PAS). 

Complex 

De vragen vanuit RVO worden steeds complexer. Een onjuiste opgave kan leiden tot kortingen op uw bedrijfstoeslag of op subsidies! Heeft u hulp nodig bij het invullen van de Gecombineerde Opgave? Of wilt u graag dat wij de Gecombineerde Opgave voor u verzorgen, laat het ons weten.

Daarnaast begeleiden wij u graag bij- en adviseren over uw mestbeleid, inclusief kringloopwijzer en de milieustrategie voor uw bedrijfsontwikkeling.

Een afspraak maken 

Het is mogelijk om een afspraak te maken bij u thuis of op één van onze kantoren.

Bel met Monique: +31 (0) 493 59 75 00

E-mail aan Monique   


De adviseurs van Geling Advies & Stalbouw.NL helpen u graag!  

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn