Gelingadvies
Stalbouw

Voucherregeling lege Brabantse stallen geopend


Geschreven door: Geling Advies op 2017-10-10 13:30:47

 

De voucherregeling Vrijgekomen Agrarische Bebouwing (VAB) biedt eigenaren van vrijgekomen lege stallen en schuren de mogelijkheid om voor ondersteuning en begeleiding een beroep te doen op deskundigen van het ‘Kennisplatform VAB-Impuls leegstaande stallen en schuren in Brabant’ en zo het besluit te nemen hun lege stallen te slopen of te herbestemmen op een wijze die de omgevingskwaliteit van het gebied versterkt.

De voucherregeling is onderdeel van de VAB-Impuls. De VAB-Impuls is een besluit van Gedeputeerde Staten en maakt deel uit van de Brabantse aanpak leegstand, waarin de provincie samen met partners streeft naar een trendbreuk in de groeiende leegstand. Belangrijke uitgangspunten in die aanpak zijn dat de eigenaar van leegstaand vastgoed altijd verantwoordelijk blijft en de gemeente de eerste overheid is in de aanpak van leegstand.

Vanaf 2 oktober tot en met 9 januari 2018 kan een voucher worden aangevraagd. Het bedrag ervan is maximaal 4.000 euro en geeft de mogelijkheid tot begeleiding en advisering in drie fasen: 1) een oriëntatiegesprek (745 euro), 2) verkenning, analyse en ontwikkeling (1395 euro) en 3) een startbijdrage voor de uitwerking van nieuwe plannen (1860 euro). In deel 2 en 3 moet de eigenaar zelf een bijdrage leveren van respectievelijk 25 en 50 procent.

De vouchers worden verdeeld op volgorde van binnenkomst. Geling Advies kan u ondersteunen bij het aanvragen van een voucher en de verkenning, analyse en ontwikkeling van de plannen.

  • Deel op Twitter
  • Deel op Facebook
  • Deel op LinkedIn