Gelingadvies
Stalbouw

Artikelen


Nieuws en wetenswaardigheden Varkenshouderij

Hier leest u onze nieuwberichten en diverse achtergrond artikelen die betrekking hebben op onze dienstverlening in de varkensveehouderij.Sector bundelt krachten in discussie rondom combiluchtwassers

Geschreven door: Johan de Vos op 2018-05-25 15:04:06

De Producenten Organisatie Varkenshouderij (POV) en LTO Nederland als belangenbehartigers, afvaardiging van agrarische adviesbureaus en vertegenwoordiging uit de klankbordgroep fabrikanten van luchtwassers hebben de krachten gebundeld. Zij willen in gesprek met de Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat (I&W) om haar te weerhouden rigoureuze aanpassingen in de Regeling geurhinder en veehouderij en de Regeling ammoniak en veehouderij door te voeren. 


Lees meer

POV start rechtszaak tegen Provincie Noord-Brabant

Geschreven door: Geling Advies op 2017-09-21 16:55:18

De Producentenorganisatie Varkenshouderij (POV) heeft Kneppelhout & Korthals Advocaten opdracht gegeven een juridische procedure aan te spannen tegen de provincie Noord-Brabant. De POV wordt door Geling Advies en Van Dun Advies ondersteund in de procedure. De rechtszaak tegen de provincie voert de POV namens alle leden in Noord-Brabant. Enkele POV-leden zullen hierin als voorbeeldbedrijf worden genomen.


Lees meer

Financiele regeling voor varkenslocaties met weinig ontwikkelingsperspectief

Geschreven door: Jack Rooseboom op 2017-09-01 11:46:40

Varkenshouders die een locatie met weinig ontwikkelingsperspectief hebben, kunnen vanaf 1 september deelnemen aan de Regeling Omgevingskwaliteit. Hierbij krijgen zij een financiële vergoeding om verantwoord te kunnen te stoppen met de varkenshouderij op deze locatie.


Lees meer