OMSCHAKELING VAN NERTSEN NAAR SESAMPOORTEN

Dit artikel is geplaatst op 03-10-2024

Door de Wet verbod pelsdierhouderij moest Mark Swinkels voor zijn locatie in Vlierden op zoek naar een nieuwe invulling. Hoewel in dit geval op zoek niet helemaal klopt, want naast de nertsen hield Mark zich al bezig met de ontwikkeling en productie van poorten, meer specifiek Sesampoorten. Als u zicht afvraag wat dat zijn, zie www.sesampoort.nl en de navolgende foto. Dit bedrijf zat echter op afstand. Het was de wens van Mark deze bedrijfsactiviteit naar zijn thuislocatie te halen.

Zo gezegd zo gedaan, maar dan blijkt dat er meer bij komt kijken voor de realisatie van die wens. Daarom heeft Mark ons ingeschakeld, om hem te ondersteunen bij dit traject voor de omschakeling en verplaatsing van zijn bedrijf.

Kijkende naar de beleidskaders van de gemeente Deurne leken deze voor de gewenste ontwikkeling in eerste instantie te beperkt. Maar doordat wij samen met Mark tijdig in overleg zijn gegaan met de gemeente, is het mogelijk gebleken om maatwerk toegepast te krijgen. Met dit maatwerk is het uiteindelijk mogelijk gebleken om ongeveer 1.400 m2 aan bedrijfsgebouwen op de thuislocatie te laten staan voor verbouw naar de nieuwe functie, zijnde de productie van Sesampoorten.

Na het principeakkoord van de gemeente heeft Mark de omgeving geïnformeerd over zijn plannen. Daarna zijn door ons de noodzakelijk stukken opgesteld en is de officiële procedure voor de wijziging van de functie op de thuislocatie gestart. Het doorlopen van een dergelijk traject kost wel tijd. Na in 2021 te zijn gestart met het overleg met de gemeente is het omzetten van de functie van het perceel in februari 2024 afgerond. De bouwvergunning, voor een gedeeltelijke verhoging van het gebouw, is daarna in overleg met Mark door ons opgesteld en ingediend. ook deze is inmiddels verleend, nadat eerder de sloopmelding al was geaccepteerd.

             Afbeelding; Opzet te behouden loods

Inmiddels is Sesampoort verhuisd naar de thuislocatie van Mark, is de sloop geheel klaar en zijn de verbouwingen van het pand in volle gang. Over een maand of twee hoopt hij helemaal klaar te zijn. Mark is terugkijkend tevreden over hoe hij tijdens het traject door ons op de hoogte is gehouden over het proces en met de ondersteuning om zijn plan gerealiseerd te krijgen. Wij wensen Mark veel werkplezier met zijn bedrijf op zijn thuislocatie. Na de verbouw van het plan kan hij daar nog vele jaren vooruit.

Heeft u vragen over hoe wij Mark begeleid hebben tijdens dit traject en wat de stappen zijn die daarvoor doorlopen moeten worden? Neem gerust contact met ons op. Dan vertellen wij u graag meer.