MEER BUDGET LBV(-PLUS)

Dit artikel is geplaatst op 12-04-2024

Meer budget voor de Landelijke beëindigingsregeling veehouderijlocaties (Lbv) en Lbv-plus. Het budget voor deze subsidies is verhoogd met bijna € 1,45 miljard. Ook is de aanvraagperiode voor Lbv-plus verlengd tot en met 20 december 2024. De Europese Commissie heeft dit goedgekeurd op maandag 8 april 2024.


Gevolg voor de Lbv

Door het extra budget zal de RVO eerder beginnen met het versturen van beslissingen. Aanvragers krijgen hun beslissing zo snel mogelijk, maar uiterlijk 1 juni 2024.
Het budget voor de Lbv was eerst verdeeld over 3 soorten veehouderijen: varkenshouderijen, pluimveehouderijen en melkveehouderijen. Door het extra budget is deze verdeling niet meer nodig.


Gevolg voor Lbv-plus

Door het extra budget kan de RVO weer positieve beslissingen versturen voor de Lbv-plus. Omdat het budget op was werden tijdelijk geen positieve beslissingen verstuurd. In de tussentijd is wel doorgegaan met het beoordelen van de aanvragen.
Ook kunnen er weer nieuwe aanvragen gedaan worden. Later dit jaar komen er ook nog meer regelingen uit de aanpak piekbelasting. Bijvoorbeeld voor het verplaatsen of innoveren van uw bedrijf. Doordat de Lbv-plus langer open blijft, zijn straks verschillende regelingen tegelijk beschikbaar. Zo kunt u beter een keuze maken voor de toekomst van uw bedrijf.


Positieve beslissing

Heeft u recht op de Lbv (plus)? Dan krijgt u een positieve beslissing. U krijgt vervolgens 6 maanden de tijd om een definitieve keuze voor deelname te maken.
Bij besluit voor deelname komt ook de uitvoering van de voorwaarden. Wij wijzen u op de voorwaarde voor verandering van het bestemmingsplan voor de locatie. Hier is ook overleg voor benodigd met de gemeente wat tijd vergt. Het is dus van belang hier tijdig mee te starten, ook om de uitkomst eventueel mee te kunnen wegen in uw besluit tot deelname.

Mochten er vragen zijn over keuze deelname Lbv(-plus), kan contact worden opgenomen met onze adviseurs.

        Johan de Vos 0493-597500