NIEUWSBRIEF DECEMBER 2022

Dit artikel is geplaatst op 14-12-2022

HET BELANG VAN GOEDE TEKENINGEN

Alle projecten beginnen met een idee van de initiatiefnemer. Dit idee heeft vaak een aanleiding, zoals willen groeien, aanpassen of aan de hand van een controle die een initiatiefnemer heeft gehad. We beginnen vaak met een schets, of aantekeningen op de tekeningen behorende bij een huidige vergunning of melding. Daarna gaan onze tekenaars aan de slag om

een nette tekening te maken. Dit kan minimaal zijn, zoals een situatie tekening waarin alleen aangegeven wordt wat er gebouwd of gesloopt gaat worden. Maar dit kan ook zeer uitgebreid, zoals 3D afbeeldingen van nieuw te bouwen stallen of woningen. Dit geeft de initiatiefnemer ook een beeld van hoe het er werkelijk uit gaat zien. Het verschilt per aanvraag en wens van de initiatiefnemer, welke tekeningen precies gemaakt en ingediend moeten worden. Dit kan verschillen van situatietekening, milieutekening, bouwtekening en/of coördinatentekening.

Als de tekening definitief is, gaan we verder met het uitwerken van de aanvraag. Veel onderdelen van de aanvraag zijn af te lezen in de tekening. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de wijze van ventilatie en emissiepunten. Het is dus erg belangrijk dat de tekening correct en volledig is. Ook is het zo voor de initiatiefnemer duidelijk wat er precies in de vergunning vastgelegd wordt.

Gemeentes, omgevingsdiensten en de provincies zijn gebaat bij een correcte en volledige tekening. Dit kan bijdragen aan een snel verloop van de beoordeling van de aanvraag doordat onduidelijkheden voorkomen worden.

Onze tekenaars staan voor u klaar om uw idee goed op papier te zetten. Denk hierbij aan grote en kleine aanvragen van veehouderijen of tuinders, maar ook aan de bouw van een woning en/of woningbouwprojecten kunnen onze tekenaars en architecten van Beness voor u verzorgen.

 

RUNDVEE MECHANISATIE VAKDAGEN

Afgelopen 29, 30 november en 1 december stonden wij op de RMV beurs. De beurs werd druk bezocht en er waren ook vele standhouders. De perfecte plek dus om informatie in te winnen en een praatje te maken met (potentiële) klanten of bedrijven waar we veel mee samenwerken. Voor de bezoekers is dit ook een mooie gelegenheid om kennis te maken met verschillende bedrijven en alvast kort te sparren over hun ideeën. Wilt u graag verder praten over uw plannen? Stuur dan een mailtje naar info@gelingadvies.nl of bel naar 0493 59 75 00 en dan plannen we een afspraak!

 

ALGEMENE MEDEDELING

Met ingang van 1 januari 2023 gaan wij al onze facturen digitaal versturen naar het mailadres wat bij ons bekend is. Wij versturen dan geen facturen meer per post.

Heeft u onlangs een ander mailadres gekregen of heeft u een apart mailadres voor facturen laat ons dat a.u.b. weten.

U kunt een mail sturen naar:

info@gelingadvies.nl

Alvast dank voor uw medewerking.